Bishops Cornish Primary

Date completed: November 2017
Location: Saltash
Sectors worked with:
  • Education

The teachers at Bishop Cornish Preschool in Saltash strongly believe in the importance of nature-based play. Looking for ways to encourage more outdoor play and forest school activity in their grounds their lead teacher asked us to design a play space that would offer varied, challenging and stimulating play.

The site already had some great features – a woodland area and small hills – which we were able to enhance with natural structures. A brushwood tunnel leading from the woodland to an open space allows children to explore the sensation of going ‘underground’ and moving between different environments. Crossing the challenging troll bridge above or using the whispering tube to speak to someone they cannot see – all help to develop their spatial awareness. The brushwood itself becomes a habitat for small creatures offering children the opportunity to get up close with local wildlife.

We chose Earth Wrights because we believe in them and their product. Throughout the whole project we have been nothing but pleased with the standard of the work and the ethic and vision of all involved. Thank you, Earth Wrights, you have made our ideas into an exciting reality!

Vicky Oakes, Year 1 teacher Bishops Cornish Primary

Cycle through our other playscapes