High View

Date completed: May 2016
Location: Bideford
Sectors worked with:
  • Architects & Developers

This community in Bideford had a strong sense of cohesion with lots of great kids running around, but not a lot of spaces for people to play and gather. Aware of the lack of play provision, Westward Housing, who we had collaborated with in Plymouth, wanted to create a housing estate that would do more than provide housing. They were looking for a design to replace the old rundown playground that would provide a ‘meet and play’ space for all ages and bring the community together. A place where local kids and adults would enjoy spending an afternoon.

Our first step was to get ideas from local residents, so we ran one of our model making workshops at their community fun day. From that input we produced a design incorporating sand play, wooden structures, hill forms and native planting, which is now a much loved community hub.

The estate including play area was nominated for the Excellence In Community Action Award.

“We are extremely pleased with the design and build by Earth Wrights and love the fact that they have used natural organic materials to enhance our children’s play and exploration of the outdoors.”

Anna Roberts, Bideford West Open Spaces

Cycle through our other playscapes