Lanhydrock House

Date completed: February 2014
Location: Cornwall
Sectors worked with:
  • Tourism

Lanhydrock is a big estate with a stately home near Bodmin, Cornwall. In 2014 they were developing a new welcoming space near the main entrance to include a new café and shop and wanted something extra to attract more visitors. Aiming to broaden their family offer The National Trust were looking for a unique, natural, high quality design in line with their image and their mission to get kids outdoors.

They approached us after seeing our work at Kimberley Park and Cotehele National Trust. They wanted an adventurous, natural, wonky, wild play space that would be challenging for all ages, incorporating hills, earth forms and natural planting. Their vision went as far as including messy play with sand and water. To fit with the natural setting all this wonderful play had to be integrated into the surrounding woodland.

We designed the playground in two parts, accommodating the needs of both younger and older children with towers, balance beams, wobbly belts, swings, water and sand play, and more. We incorporated native planting to enhance biodiversity and provide spaces where children can connect with and playfully explore the natural world.

Lanhydrock adventure playground has been a huge success, boosting visitor numbers to the site and other national trust properties in Cornwall.

Hover the images to learn more about the design.

Cycle through our other playscapes